Nieuw: De Sonosax SX-R4+ 16-Track recorder

04-Sep-2015
De bekende Zwitserse fabrikant Sonosax komt uit met de Sonosax SX-R4+ . We hadden het genoegen éen van de eerste productiemodellen binnen te krijgen. De Sonosax SX-R4+ is een nieuwe 16-Track audio recorder met tijdcode. De SX-R4+ is het eerste product dat uitkomt in de Plus Series van Sonosax. De recorder is met 200x50x144mm en 1,2kg een lichte en zeer compacte recorder. Desondanks een veelkunner. De SX-R4+ neemt op op 2 SD Cards waarbij o.a. mirroring mogelijk is. De recorder heeft 4 Mic/Line inputs die tevens als AES (AES3 of AES42) te gebruiken zijn, 2 Line inputs, 4+1 AES 3 inputs, en optioneel audio-over-IP zoals AVB, Dante of Ravenna. Het aantal Mic inputs is flink uit te breiden naar 12 stuks met de Sonosax AD8+.

De aflezingen en instellingen vinden plaats via het 2.4inch touch screen. Een helder overzichtelijk scherm. De instellingen zijn via een overzichtelijk menustructuur te wijzigen, de meta data is met 1 druk op de knop tevoorschijn. De recorder beschikt tevens over WiFi voor de (toekomstige) web-app interface.

Het Plus systeem kan de recorder uitbreiden met een AD8+ 8 Mic/Line inputs preamplifier en een 12 fader module. Hiermee is het een complete locatie-unit geworden voor film.


Erg interssant is het gebruik van SMBus accu's zoals in Nederland reeds enige tijd bekend is van AudioRoot en nu ook van Aaton Cantar X3. Daarmee lijkt de nieuwe accustandaard definitief gezet.

De geluidskwaliteit van de Sonosax SX-R4+ behoort als vanouds bij de absolute top.

De Sonosax SX-R4+ is vanaf nu leverbaar en beschikbaar via de Noyz Boyz Webstore, hier.
 
{module_facebooklike,moduleTemplateGroup="Default",language="nl_NL",url="{tag_itemurl_withhost}",layout="button",showFaces="",width="300",verb="like",font="",colorScheme="light",send=""}